Drony SIT Plzeň

Novinky a články

IZS cvičení AMOK 2023 v Líních

V nedávné době došlo k obrovskému cvičení všech složek IZS a samozřejmě i my jsme zde procvičili své schopnosti.

Scénář akce byl následovný: v 10:30 došlo k násilnému vniknutí na letiště v Líních, kde ozbrojení pachatelé zaútočili na řídící věž letového provozu. Dva zaměstnanci zde byli usmrceni a další dva byli těžce zraněni. Rovnou z řídící věže vyrazili pachatelé k budově letištní správy, kde zaútočili na dalších 10 zaměstnanců letiště a opět došlo ke zranění i smrti osob.

My jsme na místě zasahovali s UAV DJI Matrice 300 RTK, s nesenou výstrojí H20T, jako hlavní stroj a pak s druhým UAV DJI Matrice 30T. Jelikož šlo o letiště, kde byl aktivní letový provoz, museli jsme udržovat obousměrnou komunikaci s řídící věží a také koordinovat naše lety s leteckou záchranou službou, kteří se na cvičení také podíleli.

Naše práce se dostala dokonce i na stránky ZZS. Spolupráce s nimi je zatím na samém počátku. Vytvářeli jsme již nějaké 3D modely pro laboratorní účely, ale pevně věříme, že se dostaneme v této spolupráci dál. A přispějeme i naší “dronařinou” nebo streamem. Jejich článek si můžete přečíst pod tímto odkazem.

Novinky a články